Yaptığı açılış konuşmasında HBB Başkanı Mehmet Öntürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan edindikleri siyasi terbiye ile hareket ettiklerini vurgulayarak “Hizmet yaparken kimsenin diline, dinine, ırkına bakmıyoruz.” ifadesiyle 15 ilçeye eşit bir şekilde hizmet ettiklerini aktardı.

Cumhurbaşkanı’nın yerel seçimler sırasında Hatay’a yaptığı ziyarette yerel yönetim ile merkezî hükümetin bir araya gelmesinin önemine dikkat çektiğini ileten Başkan Öntürk; Hataylıların da sağduyulu davranarak yerel ile merkezî yönetimi birleştirdiğini seçim sonrası ise bu birleşimin olumlu sonuçlarının tüm şehre yansıdığını iletti.

Başkan Öntürk; eski HBB yönetiminin personelin maaşlarını bile önemsemediğini, yeni yönetimin arife günü maaşları ödeyip çalışanlara iki ikramiye de verdiğini hatırlatıp başkaları gibi göreve gelir gelmez kimseyi işten atmadıklarını belirtti.

“HEM BORÇ ÖDÜYORUZ HEM DE HİZMET YAPIYORUZ”

Whatsapp Image 2024 09 20 At 22.18.50 (1)

Belediyenin mali durumu üzerine yaptığı açıklamaların devamında ise Başkan Mehmet Öntürk, bayram sonrası mesaiye başladıklarını ve 7,5 milyar lira borçları olduğunu öğrendiklerini belirtti. Bu borcun ciddi bir rakam olduğunu “Biz bunu öderiz. Hizmetimizi de yaparız.” sözünün ardından geçmişte HBB’nin yaptığı hizmetlerle borç arasındaki dengesizliğe dikkat çekti.

Başkan Öntürk, seçim döneminde Samandağ’a oy istemek için değil, kendilerini tanıtmak için geldiklerini belirterek 2029 seçimlerine kadar hizmetlerin nasıl yapılacağını ve insanların nasıl kucaklanması gerektiğini göstermek istediğini ifade etti. 

HBB’DEN GAZİLER GÜNÜ’NE ÖZEL ZİYARETLER HBB’DEN GAZİLER GÜNÜ’NE ÖZEL ZİYARETLER

“MOTİVASYONUMUZU BOZMUYORUZ”

Eski yönetimden kalan 7,5 milyar borç olmasına rağmen HBB’nin müteahhitlere olan borçlarını ödemek için bir araya geldiklerinde ilginç bir durumla karşılaştıklarını dile getiren Başkan Öntürk, bir müteahhidin resmi borcunun daha fazla olduğunu iddia etmesi üzerine yapılan incelemelerde müteahhidin alacaklarının 400 milyon değil, 800 milyon olduğuyla karşılaştıklarını, bürokratik karmaşayı çözerek toplam borcun yükselmesi üzerine “Canımız sıkıldı üzüldük ama azmimizi, motivasyonumuzu bozmadık.” sözleriyle konuşmasına devam etti.

Eski yönetimin mali konularda şeffaf hareket etmediğinin de altını çizen Öntürk, Büyükşehir Belediyesinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına olan borcun bile doğru düzgün bir şekilde rapor edilmediğini belirterek şu ana kadar 4,6 milyar borcu ödediğini ve her gün borç ödemelerine devam ettiğini ifade ederek mahkemelik olan birkaç borç dışında sadece devlete ve bankalara borçları olduğunu görev süresi bitmeden de tüm borçları ödemeyi planladığını sözlerine ekledi. 

“1400 KİLOMETREYLE BU YAZI BİTİRİYORUZ”

Whatsapp Image 2024 09 20 At 22.18.50

1000 km asfalt hedeflerini 1400 km’ye çıkardıklarını anımsatan Başkan Öntürk, “Bu şehrin yol sorunu, bu yaz itibarıyla bitirmek amacıyla yola çıktık. Şu an yaptığımız yol miktarı 1002 km’dir. Hatay'ın 35 noktasında yol çalışması var. Kış gelmeden de bitireceğimiz bir 400 km daha yol var ve 1400 km ile bu yazı bitiriyoruz.” dedi.

Öntürk, Büyükşehire ait yolların dışında ilçe belediyelerine de destek verdiklerine değinerek Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay’ın ilçe merkezindeki bazı yolların durumu hakkında kendisine ulaştığını ve bu yolların hemen yapımına başlandığını kaydetti.

“TEKEBAŞI VE ÇEVRESİNİN İÇME SUYU SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ”

Whatsapp Image 2024 09 20 At 22.18.51 (1)

HATSU’nun çalışmalarına da yer veren Öntürk, “Önümüzdeki günlerde Tekebaşı'nın hem içme suyunu ve hem arıtmasını hem de kanalizasyonun tamamının ihalesine çıkıyoruz. Samandağ'ın da altyapı meselesini bitireceğiz.” sözlerinin ardından “Çok kısa bir süre içinde 6 tane sahil plajımızı 

vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Bunlar geçiciydi. Seneye plajlar nasıl olacak göreceksiniz.” şeklinde konuştu.

Ayrıca Öntürk, mesire alanları yapma sözü verdiklerini ve önümüzdeki yaz için hazırlık yapacaklarını belirterek taziyeevleri, çok amaçlı salonlar ile muhtar odalarının da inşa edileceğini ifade etti. 

“YKS VE LGS ÖĞRENCİLERİNE BURS VEREĞİZ”

İlk Bavulum İlk Biletim projesini hayata geçirdiklerini paylaşan Öntürk, “Öğrencilerimizin bavullarını dağıttık. İçine hediyelerini koyduk. 2 bin lira da para verdik. Aynısını bundan sonra LGS'de liseyi kazanan çocuklarımıza da yapacağız.” sözlerinin yanı sıra “Türkiye'de ilk 10 bine giren YKS ve yüzde birlik dilime giren LGS öğrencilerimizi burslardan faydalandıracağız.” müjdesini verdi.

“GENÇLERİMİZİ EĞİTİP MESLEK SAHİBİ EDECEĞİZ”

Whatsapp Image 2024 09 20 At 22.18.52

İlerleyen günlerde işsizlik sorununa yönelik başlatacakları projeye de değinen Öntürk, toplamda 3 meslek edindirme merkezi açacaklarını duyurarak “Gençlerimizi, eğiteceğiz. Meslek edinme döneminde de maaşlarını ben ödeyeceğim. Sertifikalarını verip kardeşlerimizi uygun iş yerlerine yerleştireceğim ve takibini de ben yapacağım.” dedi.

Başkan Öntürk, “Bizim yolumuz belli: Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği bu şehirde, şanlı al bayrağımızın altında birlik ve beraberlik içinde olmak.” sözleriyle konuşmasına son verdi.

AK Parti Samandağ İlçe Başkanı Ahmet Toysal’ın ev sahipliği yaptığı törene ayrıca AK Parti Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar da katıldı.

Editör: Reyyan Bayraktar