Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Doç. Dr. Eren Gürkan çekirdek kadrodan ulusal düzeyde tanınan bir kongre organizasyonuna uzanan zorlu süreci anlattı.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Önlen: "Mesai arkadaşlarımız önderliğinde başlayan bu tür organizasyonları gerek Tıp Fakültemize gerekse üniversitemize artı değer katan faaliyetler olarak görüyoruz ve etkinliğin gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya ise yaptığı konuşmada hayalden gerçeğe uzanan kongrenin gerçekleşme sürecinde emek harcayan, zorlu kongre sürecini yürüten herkesi tebrik ederek, bu organizasyonların hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

Tıp fakültesi öğrenci, asistan, uzman ve öğretim üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya 92 katılımcı katıldı. Toplantıda 21 farklı başlıkta oturum gerçekleştirilirken 15'i misafir olmak üzere 45 konuşmacı sunum yaptı. Ayrıca toplantıda 13 sözlü 7 de poster bildiri gerçekleştirildi.

Toplantının onur konuğu oturumuna ise Türk Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. M. Temel Yılmaz katıldı.

Editör: Haber Merkezi