Bu süreçte önce hastanın ağız içi ölçüsünün dijital olarak alındığı, ardından tasarım yapıldığı ve 3D yazıcılar kullanılarak geçici protezler üretildiği aktarıldı. Son aşamada ise kazıma cihazıyla kalıcı zirkonya protezlerin hazırlandığı bilgisi paylaşıldı.
Merkezin, bu ileri teknolojiler sayesinde hastalara daha hızlı ve etkili diş protez hizmeti sunduğu vurgulandı. Üniversite ve hastanenin kendi kaynaklarıyla tedarik edilen bu ekipmanlarla, merkezin dışa bağımlılığının azaldığı vurgulandı.
İncelemeler sırasında hizmete açılan 8 ünitelik yeni klinikte kanal tedavisi işlemlerinin yapılacağı ve bu sayede aylık ortalama 600-700 hastaya hizmet verileceği aktarıldı.
3D dental yazıcıların, diş hekimliğinde büyük bir devrim yarattığına dikkat çekilerek bu yazıcıların diş protezleri, implantlar, cerrahi kılavuzlar ve diğer dental uygulamaların üretiminde kullanıldığı ifade edildi. Özellikle şeffaf plaklar ve taçlar gibi uygulamalar için 3D yazıcıların daha hızlı ve doğru bir şekilde üretim sağladığı dile getirildi.
3D yazıcıların, diş hekimlerinin hastalarına kişiselleştirilmiş çözümler sunmasına olanak tanıdığı ve tedavi süreçlerini büyük ölçüde hızlandırdığı, ayrıca öğrenciler ve diş hekimleri için simülasyon modellerinin de 3D yazıcılarla üretildiğinden bahsedildi.
3D Yazıcılarla Diş Sağlığına Dair Her Şey
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, Diş Hekimliği Araştırma ve Uygulama Merkezini ziyaret etti. Ziyaret sırasında, merkezde zirkonya protez üretimi için kullanılan son teknoloji diş hekimliği ekipmanları incelendi.
Yorumlar