Başkan YAVUZ açıklamasında; "Konuşmasında ''Yavuz'' işte görmek istediğimiz tablo bu. Ben bu tablo karşısında 41 kere maşallah diyorum.

Pandemiden sonra özlediğimiz tabloyu yakaladık ve binlerce çocuğumuz ve kırıkhan'lı kardeşlerimizle bir aradayız. Birincisini tam 5 yıl önce yaptığımız çeşitli sebeplerden dolayı ara vermiş olduğumuz, bahar şenliği ve Kırıkhan'a gel ciğerimi ye dediğimiz, Kırıkhan Festivalinin ikincisini gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Bugün gördüğümüz tablo 5 yılın acısını çıkartmış durumdayız tam 44 okulumuz idarecileri ve öğretmenleri ile beraber hepimiz alanlardayız. Ayrıca festivalimize destek veren başta Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere tüm idarecilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

Bugün bu şenlik siz çocuklarımızın,Hatay dünyada gastronomi alanında 26 kentten bir tanesidir. Kırıkhan gastronomi alanında hakikaten en zengin ilçelerimizden biridir bu programın hazırlanmasında baştan sona kadar emeği geçen meclis üyelerime ve bu işe Gönül veren tüm personelime,Başkan yardımcılarıma ve memurlarıma teşekkür ediyorum. 7'den 70'e herkesi seviyorum saygıyla selamlıyorum bu günleri hep birlikte yaşayalım yaşatalım." Dedi.

2.Ciğer Festivali ve Bahar Şenliği Protokolün halkı selamlamasının ardından saygı duruşu ve İstiklal marşı okunması ile başladı.

Gerçekleşen etkinliğe Kırıkhan Kaymakam Vekili Hassa Kaymakamı Ahmet Korkmaz, AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, AK Parti Milletvekilleri, Sabahat Özgürsoy Çelik, Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Şanverdi, Abdulkadir Özel, Altınözü Belediye Başkanları Rıfat sarı, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Siyasi parti ilçe başkanları, Sivil toplum kuruluşları, Mahlle Muhtarlar, Kurum Müdürleri ve; "YAKLAŞIK 20 BİN KIRIKHAN'LI VATANDAŞ KATILDI."

Kırıkhan belediye başkanının konuşmalarının ardından Milletvekilleri Sabahat Özgürsoy Çelik, Hüseyin Şanverdi, Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, Kaymakam Vekili Ahmet Korkmaz, Ak Parti İl Başkanı Adem Yeşildal selamla konuşmaları yaptı.

Daha sonra 44 okulun öğrencilerinden oluşan koro sahne aldı. Korunun ardından halk oyunları gösterisi, mehteran gösterisi,sihirbaz animasyon gösterileri yapılıp yerel sanatçılar konser verdi. Gün boyu süren bu etkiliklerde ayrıca Standlar gezilip misafirlere öğlen yemeğinde ciğer ikram edildi.

"KIRIKHAN HALKININ YOĞUN İLGİSİ SANATÇI SİNAN AKÇIL'I HAYRAN BIRAKTI"

Ciğer festivali ve Bahar Şenliğinin akşam bölümünde sahne alan Türk Pop Müzik Sanatçısı Sinan Akçıl, Kırıkhan halkını yoğun ilgisine hayran kalıp konser alanını dolduran 20 bin kişiye coşkulu ve eğlenceli yaşattı. 2. Ciğer festivali ve Bahar Şenliği bu konserle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi