Antakya'da bir otelde gerçekleşen toplantıya Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Ömer Levent Sekban, Projede görevli öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Ömer Levent Sekban: "Bildiğiniz gibi özel gereksinimli öğrenciler ortaokul sonrası eğitimlerine genel olarak meslek liselerinde devam etmektedir. Kaynaştırma eğitimi uygulamaları veya özel eğitim sınıflarında eğitimlerini sürdüren özel gereksinimli öğrencilerimizin akranlarıyla birlikte eğitim almalarını, eşit koşullarda eğitime erişmelerini ve birlikte yaşama kültürünü destekleyecek şekilde eşit fırsatlar sunmayı eğitimin vazgeçilmez bir unsuru olarak görmekteyiz." Dedi.

"15 ÖĞRENCİ İLE BAŞLADIK ŞU AN 32 ÖĞRENCİMİZ VAR"

Projeye ilk başlandığında 15 öğrenci ile yola çıktıklarını belirten Sekban şu anda kaynaştırma programında 32 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti. Sekban şunları söyledi: "Bu gelişmeler elbette sevindiricidir. Bize düşen kaynaştırma öğrencilerimizin hem normal eğitim sınıflarında hem de destek eğitim odalarında onları desteklemektir. Bu nedenle okullarımızın fiziksel kapasitelerini iyileştirmek ve özel gereksinimli öğrencilere yönelik olumlu tutumları geliştirmek önceliklerimiz arasında olmalıdır."

Editör: Haber Merkezi