İskenderun'da gerçekleştirilen toplantıya Etkinlik-Sen Genel Başkanı Ali Koray Özandaç, Etkinlik-Sen Hatay İl Başkanı Cahit Aşkar ve İskenderun'da faaliyet gösteren sektör temsilcileri katılım gösterdi.

Genel Başkanı Ali Koray Özandaç'ın katılımıyla gerçekleşen toplantı öncesinde bir konuşma yapan Etkinlik-Sen Hatay İl Başkanı Cahit Aşkar, "Yönetim kurulu başkan ve üyelerimiz ile Hataylı işverenlerimizi bir araya getirmekten dolayı mutluyuz. Bir süredir devam eden problemlerimizi paylaşıp, çözümü ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Gördüğümüz ilgi ve teveccüh bizi umutlandırdı. Bir arada olursak, daha güçlü olduğumuzu hissettik. Zaten sloganımız olan "Birlikte Güçlü ve Birlikte Değerliyiz" sözüne şehrimizde de anlam kattığımız için gururluyuz. Bu vesile ile İskenderun'da sektör içerisinde faaliyetlerini sürdüren işletmecilerimizin katılımı ile gerçekleştirmiş olduğumuz toplantıya katılım gösteren Etkinlik-Sen Genel Başkanı Ali Koray Özandaç'a ve katılım gösteren işletmecilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Gerçekleştirilen toplantıda Etkinlik-Sen'in faaliyetleri hakkında bilgiler veren Etkinlik-Sen Genel Başkanı Ali Koray Özandaç, "Sektörümüzün kalite, yüksek kazanç, adaletli bölüşüm ve sürdürülebilir bir güvenilirlik potansiyeline ulaşması için Sendikamız Etkinlik-Sen kuruluşundan bu güne yoğun bir gayret içerisinde çalışıyor. Yurdumuzun Turizm ve Gastronomi merkezlerinden olan Hatay, aynı zamanda kültür ve tarihi ile de çok önemli bir merkez konumunda. Hizmet ve Etkinlik sektörü olmadan Turizm sektörü de ayakta kalamaz. Şehrimizin tüm Turizm Hizmet ve Etkinlik bileşenleri ile kalkınması, pastadan daha büyük pay alması için sektör temsilcilerinin problemlerinin çözülmesi, beklentilerinin karşılanması, endişelerinin giderilmesi gerekiyor. Biz Etkinlik-Sen olarak, yurt çapında yürüttüğümüz faaliyetleri Hatay'da da yürütmek ve sektörü desteklemek için buradayız." dedi.

Pandemi döneminde işletmelerin büyük bir zorluklarla karşı karşıya kaldığını ve işletmelerin daha yeni yeni nefes almaya başladığını belirten Etkinlik-Sen Genel Başkanı Ali Koray Özandaç, "İşletmelerimiz Pandemi bunalımının ardından yeni yeni nefes almaya başladılar. Ağır enflasyonist baskı, kira artışları, girdi maliyetlerinin yükselmesi, kalifiye ve tecrübeli çalışanlarımızın başka sektörlere kaybedilmesi, insan kaynakları maliyetlerinin yükselmesi ve süren belirsizlikler biz işletmecilerin işini hala zorlaştırmaya devam ediyor. Sesimizi bakanlıklar ve ilgili bürokratlara duyuruyor, çözüm önerileri ve beklentileri nabzını tuttuğumuz sahadaki işletmelerden dinliyor ve ilgililere aktarıyoruz. Bu çalışmalar sektör paydaşlarının bir araya gelmesi ile daha uygulanabilir hale geliyor." dedi.

Sektör içerisinde faaliyet gösteren işletmecileri Etkinlik-Sen'e beklediklerini ifade eden Etkinlik-Sen Genel Başkanı Ali Koray Özandaç, "Turizm Organizasyon Firmaları, Etkinlik ve Düğün Mekanları, Prodüksiyon Firmaları, Ajanslar ve Menajerlik Firmaları, Catering firmaları Tüm Etkinlik Sektörü İşveren Sendikası çatısı altında birleşip, seslerini duyurabilecekleri güçlü ve ulusal bir kurumun himayesinde varlıklarını güven içerisinde sürdürmeliler. Burada olan olmayan tüm dostları Etkinlik-Sen'e bekliyor, tüm gücümüz ile Hatay'ın ve Etkinlik Sektörü işverenlerinin yanında olacağımızı belirtmek istiyorum. Aynı camiada aynı ekmeği paylaşan sektör ve iş temsilcileri olarak, bizleri bir

araya getiren, mesleğimize ve birliğimize değer veren işletme sahipleri, sektör temsilcileri ve basın mensubu dostlarımıza teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Yapılan konuşmaların ardından Hatay İl Başkanı Cahit Aşkar tarafından Etkinlik-Sen Genel Başkanı Ali Koray Özandaç'a plaket takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi