DÜNYANIN EN BÜYÜK ORGANİZASYONLARINDAN

160 yıllık köklü bir geçmişe sahip uluslararası bir organizasyon olarak EXPO, insanlığın karşı karşıya kaldığı temel zorluklara çözüm bulmak için tüm dünyayı bir araya getiriyor.

Ziyaretçilerden katılımcılara kadar herkes için yeni ufuklar açarken aynı zamanda düzenlendiği şehir ve ülkenin iş, yatırım, finans, ticaret ve turizm potansiyelini açığa çıkarıyor. Aynı zamanda tüm bunları en iyi şekilde başarmak için daima bir ana tema ve bunu destekleyen alt temalara odaklanıyor ve bu alanlarda ilerlemeyi ve iş birliğini teşvik ediyor.

EXPO HATAY MEDENİYETLER BAHÇESİ

Expo 2021 Hatay, yerel / bölgesel, ulusal ve küresel düzeydeki ortakları kapsayacak. Bu önemli organizasyon tıbbi ve aromatik bitkiler de dahil olmak üzere zengin doğal florasını dünyaya tanıtma imkanı verecek. Hatay gibi kadim bir şehrin EXPO gibi büyük bir organizasyona ev sahipliği yapabilmesini sağlayan ise her şeyden önce, tıbbi, aromatik ve endemik bitki örtüsüdür.

Bu nedenle, şehrin bu benzersiz biyolojik çeşitliliğini, köklü tarihiyle birlikte öne çıkarmak amacıyla Expo 2021 Hatay'ın odağı "hortikültür" (bahçecilik), ana teması ise "Medeniyetler Bahçesi" oldu. Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) tarafından onaylanan bu ileri vizyonuyla Hatay EXPO'ya hazır hale geldi.

YÜZBİNLERCE ZİYARETÇİNİN GELECEĞİ EXPO'DA ONLARCA ETKİNLİK VAR

EXPO 2021 Hatay, Türkiye'den ve dünyanın dört bir yanından yüzbinlerce ziyaretçi hedefliyor. Hatay'a özgü bitkiler, çiçekler ve ağaçlar, ulusal ve uluslararası şehir bahçeleri, çocuklar için futbol sahasından da büyük bir oyun parkı... Çeşitli ülkelerin yeme içme ve yaşam kültürleri, dünya mutfağının en özel lezzetlerini bir araya getiren Gastronomi Köyü, muhteşem konserlerin ve iddialı şovların mekanı Amfi Tiyatro ve çok daha fazlası aylarca günün her saati Expo'da ziyaretçileri ve katılımcıları bekliyor olacak.

EXPO, HATAY'DA KALICI OLACAK

Ayrıca ufuk açan eğitimlerden, perspektif değiştiren atölyelere; yeni teknolojilerden yenilikçi uygulamalara; sergilerden sempozyumlara kadar yüzlerce etkinlik Expo 2021 Hatay'da yerini alacak. Kültürel, sanatsal ve yaratıcı etkinliklerin alanları EXPO'nun kalıcı bir mirası olarak organizasyon sonrasında da Hataylılar'ın olacak. İskenderun ve Antakya'da iki dev alanda düzenlenecek olan EXPO ile en büyük hedef; Hatay'ın başta hortikültür, turizm ve gastronomi olmak üzere birçok alanda markalaşması ve kalkınması, aynı zamanda kentin, ülkenin ve bölgenin gelişimine katkıda bulunmak.

Bu amaçla, Hatay Büyükşehir Belediyesi; farklıları kucaklayan yaşam kültürü, bereketli toprakları ve tadına doyulmaz lezzetleriyle bilinen Hatay'ın aynı zamanda sanatçı, zanaatkar, şifacı ve girişimci yönünü açığa çıkaracak tanıtım, pazarlama ve altyapı faaliyetlerine de hız kesmeden devam edecek.

EXPO 2021 HATAY ALANLARINDA NELER VAR?

Expo 2021 Hatay, 220 dönümü Antakya ve İskenderun-Arsuz bölgesinde 100 dönüm olmak üzere iki ayrı bölgede toplam 320 dönümlük bir alan üzerine inşa edilmiştir.

Expo Antakya alanında bulunan yapılar; Hatay bölgesinde iz bırakan 13 medeniyetin bitkisel ve kültürel özelliklerini temsil eden Medeniyetler Bahçesi, Hatay'ın zengin endemik bitki ve tıbbi ve kokulu bitki florasını gösteren Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi, İlimizin zengin bitki biyo çeşitliliğini ulusal ve uluslararası düzeyde etkin bir şekilde tanıtılmasını sağlayacak Bitki Müzesi ve Doğal Bitki Bahçesi, Türkiye'deki şehirler kültürlerini kendi bahçecilik pavilyonlarında sergileme fırsatı bulacakları Ulusal Şehir Bahçeleri, Katılımcılar için Açık ve Kapalı Sergi Alanları, Bölgenin çeşitli bitki ve çiçeklerinin sergileneceği Bahçe Bitkileri Sera Alanları, Hatay dahil Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden çeşitli özel yemeklerin sunulacağı Gastronomi Köyü, Konser ve etkinliklerin organize edileceği 5000 kişilik Amfi Tiyatro, Hatay'ın geleneksel sanat ve zanaatlarının sergileneceği Sanat ve Kültür Sokağı, Antakya Defne'de Kent meydanı çalışmaları sırasında keşfedilen arkeolojik kalıntıların taşınacağı açık hava müze niteliğinde bir Arkeopark Alanı, Hatay'ın tarihten gelen mozaik kültürünü yansıtan yaklaşık 1.650 m2 büyüklüğündeki Hatay Mozaiği, Çocuklar için Eğlence ve Aktivite Alanları yer alacaktır. Herhangi bir kimyasal kullanmaksızın kendi kendini temizleyen Biyolojik Gölet.

Expo İskenderun alanında bulunan yapılar;

Gece gündüz birçok etkinliğin yapılacağı Expo Meydanı, Uluslararası- Resmi Katılımcılar tarafından kendi konseptlerine göre tasarlanmış Uluslararası - Şehir Bahçeleri, Resmi Katılımcıların kendi ülkelerindeki mutfak kültürlerini tanıtabilecekleri Uluslararası Gastronomi Merkezi, Bölgenin çeşitli bitki ve çiçeklerinin sergileneceği Botanik Bahçesi, Özel Katılımcılar için Açık Sergi Alanları, Çocukların fiziksel koordinasyon, güç ve esneklik geliştirmelerine yardımcı olmanın yanı sıra, rekreasyon, keyif ve sosyal ve duygusal gelişimi desteklemelerine yardımcı olacak Çocuk Oyun Alanları, Konser ve etkinliklerin organize edilebileceği 10.000 kişi kapasiteli Açık Hava Konser Alanı, Expo 2021 Hatay sürecinde büyük Expo etkinliklerinin düzenleneceği Etkinlik Alanı olacaktır.

Editör: Haber Merkezi