Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmek için gün sayan projeye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından onay geldi.

Arsuz Madenli mevkiindeki limanın yapımını aylar öncesinde tamamlayan HBB'nin Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğünden beklediği yazının onaylandığı bildirildi.

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş işletme izin belgesinin onaylanmasının ardından yaptığı değerlendirmede, karardan memnuniyet duyduklarını belirtti. Sosyal medya hesaplarından HBB çalışanları ve emeği geçen herkese teşekkür eden Savaş, "Akdeniz sularında HADO ile Türk bayrağının dalgalanacağı günler yaklaşıyor. Hatay artık çıtayı yükseltmektedir, insanımızın daha fazla umut beslemesine ve konforunu arttırmasına neden olacak bu limandan bir an önce açılmak istiyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Hat İzni alınmasına dair UKOME Kurul Kararının çıkarılması için gerekli çalışmaların da başlatıldığını bildiren Savaş, "Hat izni işlemlerinin tamamlanması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunulacak, inşallah o izni de aldıktan sonra, elbette pandemi kurallarını da göz önüne alarak HADO seferlerini başlatacağız" diye konuştu.

Bu arada, HBB, limandaki çalışmaları ilk günden itibaren Uluslararası Gemi ve Liman Tesisleri Güvenlik Kuralları kapsamında ve Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından belirlenen güvenlik gerekliliklerine göre yürütmüştü. HBB ayrıca Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün talepleri doğrultusunda gerekli fener ve diğer donanımları temin ederek denetlemeleri tamamlanmış ve sertifikaları almıştı.

Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi