Erzurum'da yatırım yapmanın avantajlarını, lojistik anlamda Avrupa, Ortadoğu, Rusya ve Türk devletleri pazarına erişim kolaylığını, Erzurum'da yatırım yapmanın getirdiği kazanımlar ve avantajların anlatıldığı toplantıya Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mehmet Sekmen bey de video konferans ile katılarak yatırımcılara detaylı bir sunum yaptı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı, HATİAB Genel Başkanı, Türk-Taiwan İş Dünyası Başkanı sayın İbrahim Güder beyin moderatörlüğünde gerçekleşen "Erzurum Yatırım Tanıtım Toplantısı" na dünya çapında 40 bine yakın büyük sanayiciyi bünyesinde barındıran Tayvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Faisal Hu, Tayvan Ticaret Merkezi Türkiye Direktörü Jimmy Chen ve Tayvanlı birçok dünya markası şirketin CEO'ları katıldı.

Türk-Taiwan İş dünyası Başkanı İbrahim Güder aynı zamanda Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı olarak Erzurum'un OSB'lerde 6. Bölge teşvik kapsamında olmasından dolayı bölgeye yapılacak yatırımların avantajlarını anlattı. Görev yaptığı 8 yıl içerisinde Erzurum'u her yönüyle yaşanılan bir cazibe kent haline getiren ve yaptığı hizmetler ile Türkiye'nin en başarılı belediye başkanı seçilen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mehmet Sekmen bey Covid pozitif olması münasebetiyle toplantıya Zoom üzerinde video konferans ile katılım sağladı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mehmet Sekmen yaklaşık 90 dakika süren toplantıda yaptığı konuşmayla Erzurum'a yatırım yapmanın avantajlarını ve Erzurum ekonomisini Tayvanlı iş adamlarına detaylı bir şekilde anlattı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mehmet Sekmen toplantı sonunda Tayvanlı iş adamlarını yatırım imkanlarını yerinde görmek üzere Erzurum'a davet etti. Toplantıyı çok verimli bulan ve memnuniyetlerini belirten Tayvanlı iş adamları da Türkiye'de yatırım yapmak için çok istekli olduklarını belirterek en yakın tarihte Erzurum'a bir ziyaret gerçekleştirerek yatırım avantajlarını yerinde incelemek istediklerini belirttiler.

Editör: Haber Merkezi