Orhan Sümer, "Saray iktidarı ülkeye verdiği tahribatın ne yazık ki farkında değil. Ekonomik nedenlerle intiharlar yaşanıyor, aileler dağılıyor, antidepresan kullanımları artıyor. Ancak Sarayın kibirlileri her tv karşısına çıktıklarında pembe tablolar çiziyorlar. Artık eğitim hayatının en güzel yıllarında olan çocuklar sırf aile ekonomisine katkı sağlayabilmek için okulu yarım bırakıp çalışma hayatına katılmak zorunda kalıyorlar. Milyonlarca genç okul bahçesinden sanayideki tamirhanelerin yolunu tutuyor. Ülkeyi umudunu kaybetmiş, geleceğini ellerinden aldıkları gençler ile doldurdular. " dedi.

14 YAŞINDA ÇOCUKLAR AİLE EKONOMİSİNE KATKI VERMEK ZORUNDA

Orhan Sümer, "Bugün parklarda oynaması, okul bahçelerinde koşturması, spor dallarıyla uğraş vermesi, derslerine çalışması gereken çocuklar ne yazık ki okulu bırakmak zorunda kalıyorlar. Ekonomik kriz nedeniyle çocuklar eve ekmek getirmek, faturaların yüküne ortak olmak, bir nevi aile olarak hayatta kalabilmek için çalışmak zorundalar. Saray pencerelerinden bakınca yandaş müteahhitlerin, lüks arabalarıyla gezen çocuklarını gören İktidar yetkilileri fark etmiyor olabilir. Ancak Türkiye büyük bir uçuruma sürükleniyor. Okul çağındaki çocuklar ailelerinin hayatta kalması için çalışmak zorunda kalıyor." dedi.

GENÇLERİN GELECEĞİNİ, ÇOCUKLARIN GENÇLİĞİ ÇALDILAR

Orhan Sümer, "AKP İktidarının bu ülkeye yaptığı en büyük kötülük milleti zengin ve fakir olarak bu kadar keskin bir şekilde ayırırken, orta sınıfı da yok etmesidir. Artık orta sınıf diye bir kavram kalmadı. Zengin yandaşlar ve fakir vatandaşlar olarak bir ayırım var. Gençlerin bir çoğu, liyakatin değil sadakatin değer gördüğü bu düzenden uzaklaşırken, kalanlar ise her geçen gün daha çok örseleniyor. O kadar kötü bir şekilde ülke kaynaklarını tükettiler ki, Gençlerin geleceğini, çocukların ise gençliğini çaldılar" dedi.

Editör: Haber Merkezi