LÜTFÜ SAVAŞ: 7 SENE ÖNCE BUNU HAYAL BİLE EDEMEZDİK

Hatayspor Onursal Başkanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş toplantıdaki konuşmasında, "7 sene önce bugünleri hayal edip konuşsaydık herkes bu hayalini birbirine söylemekten çekinirdi. Herkes diğer arkadaşının hayal gördüğünü düşünürdü. Çok şükür bugün kadın futbol takımımızın tanıtım toplantısını yapabiliyoruz. Bunun arkasında müthiş bir emek var. Hatayspor ailesinin desteği var. 12 tane takımımızın süper liglerde olması var. Bugün iddialı bir takım kurduk. Eminim ki hem yönetici arkadaşlarımız hem teknik ekibimiz hem de futbolcu kardeşlerimizi bu sene lige damgasını vuracaklar. Bu sene çok başarılı olacaklar" dedi.

"HATAY BİR SPOR ŞEHRİ"

Başkan Savaş, Hatay'ın süper liglerde mücadele eden takımları hakkında bilgiler verdi. Hatay'ın 12 tane takımının süper liglerde mücadele ettiğini hatırlatan Savaş, "Hatay'da spor sadece kadın futboluyla bitmiyor. Bizim ünitemizde şu anda 12 tane süper lig takımı var. 4 tane sutopu takımımız en üst ligde oynuyor. Bunlar Hatay'ın bir spor şehri olduğunu gösteriyor. Hatayspor ligi bu sene layık olduğu yerde bitirecek. İlk 10'da bitirecektir. Yönetim, teknik ekip ve futbolcular kendine düşeni fazlasıyla yapacaktır. Çok kariyerli bir futbolcuyu kadromuza yakın zamanda katacağız. Futbol camiası birbirine kenetlenince ve ortak amaç peşinde koşunca başarılı oluyor. İsimlerle başarılı olunmuyor. Bu nedenle takım oyunlarında takım olabilmek ve aynı amaç uğrunda mücadele etmek çok önemli" şeklinde konuştu. Başkan Savaş, bir televizyon markası olan Onvo ile anlaşma yapıldığını belirterek, takımın yeni adının Onvo Hatayspor Kadın Futbol Takımı olduğunu açıkladı.

HİLMİ BUGÜNER: "FUTBOLCULARIMIZIN GÜÇLÜ BİRER KADIN OLDUKLARINI GÖRMEK BİZİ UMUTLANDIRIYOR"

Hatayspor Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Hilmi Bugüner de yaptığı konuşmasında, "Biz de spor adamları olarak sportif başarı elde ederek katkıda bulunmak istiyoruz. Düne kadar kız çocukları top mu oynar ifadeleri kullanılırken bugün kadın futbol takımının lansmanının yapıldığı bir noktaya geldik. Kız çocuklarımızın artık her biri güçlü birer kadın olarak ve kendi ayakları üzerinde durarak spor sayesinde çok daha iyi noktalara geldiklerini görmek bizi gelecek adına umutlandırıyor" açıklamasında bulundu. Bugüner lansman alanında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Son iki sezonumu Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Kadın Futbol Takımı'nda geçirdim. İki sezonu da ilk dörtte bitirmeyi başardık. Bir spor şehri olan Hatay'dan gelen teklif üzerine buraya geldim. Bu kararı vermemde etkili olan Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş'a ve Rahmi Vardı'ya teşekkürlerimi sunuyorum." Kadın Futbol Takımı Sorumlusu Rahmi Vardı, medeniyetler şehrine yakışır bir takım oluşturduklarını ifade ederek bu sezon seyir zevki yüksek futbol karşılaşmaları olacağını söyledi. Vardı, Lütfü Savaş'a kadın futbol takımına verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

NAZAN SAVAŞ: "KADINLAR HER ALANDA ÇOK BAŞARILI"

Takımın tanıtımına katılan Lütfü Savaş'ın eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, "Çok gururlandım. Hem altyapı hem de Süper Lig'de artık Hatayspor'un bir kadın futbol takımı var. Bütün alanlarda kadınlar çok başarılı oluyor. Futbol da bu alanlara dahil. Hocalarımıza ve sporcularımıza başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. Takımın başarılı futbolcularından Neslihan Demirdöğren açıklamasında, "Süper Lig'de güzel bir noktaya ulaşmak istiyoruz. Ligi ve sezonu çok iyi bir noktada sonlandıracağımıza inanıyorum. Tüm teknik heyete ve hocalarımıza teşekkür ederim" dedi.İki sezondur Hatayspor forması giyen futbolcu Aleyna Gültekin de"Geçen sezona nazaran daha azimli ve hırslı başladık. Her şeyin iyi gideceğinden hiç şüphemiz yok" ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından Onvo Hatayspor Kadın Futbol Takımının oyuncuları tanıtıldı. Tanıtım toplantısına, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş, Hatayspor Genel Sekreteri ve Kadın Futbol Takımı Sorumlusu Rahmi Vardı, Hatayspor Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Hilmi Bugüner, basın mensupları, Hatayspor Kadın Futbol Takımı Oyuncuları ve Hatayspor U15 Yıldız Kızlar Takımı futbolcuları katıldı.

Editör: Haber Merkezi