Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi mezunu olan Prof. Dr. Timuçin Çil, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Onkoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı ve SBÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı. Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Timuçin Çil, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Tıp Fakültesi Dekanı oldu.

Prof. Dr. Timuçin Çil, 2008 yılında ABD’de ASCO IDEA ödülünü kazandı. 2017 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından yılın doktoru da seçilen Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Timuçin Çil’in ulusal ve uluslararası hakemli birçok dergide Onkoloji alanında yayınlamış çok sayıda bilimsel makalesi yayınlandı.

Timuçin Çil kimdir?

1976 yılında Tarsus’ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Tarsus’ta tamamladı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2001 yılında Tıp Fakültesi’nden mezun oldu ve 2005 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İç Hastalıkları Anabilim Dalında Uzmanlık ihtisasını ve 2009 yılında ise Onkoloji ihtisasını tamamlayıp onkoloji uzman oldu. 2008 yılında Amerika’da ASCO IDEA ödülünü kazandı. 2009-2011 yılları arasında Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Tıbbi Onkoloji Uzmanı olarak görev yaptı.
2011-2017 yılında Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Tıbbi Onkoloji kliniğinde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. 2011 yılında Onkoloji Doçenti oldu. 2017 yılında gerçekleştirildiği başarılı çalışmalar nedeni ile Sağlık Bakanlığı tarafından yılın doktoru ödülünü aldı. 2017 yılında ise Profesör Doktor unvanını aldı.

Samandağ Spor, Hassa Belediye Spor'u 5-0 Mağlup Ederek BAL'a Yükseldi Samandağ Spor, Hassa Belediye Spor'u 5-0 Mağlup Ederek BAL'a Yükseldi

2017 yılından beri Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Tıbbi Onkoloji Bilim dalı başkanı olarak görev aldı. 2024 yılı Kasım ayında ise Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevine atandı.
Prof. Dr. Çil, şimdi de Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Tıp Fakültesi dekanı olarak atandı.
Ulusal ve Uluslararası hakemli birçok dergide Onkoloji alanında yayınlamış çok sayısa bilimsel makalesi mevcuttur. Uluslararası klinik araştırma projelerinde çok sayısa faz çalışmasında sorumlu araştırmacı olarak görevi mevcuttur.