Sunuculuğunu Necla Nur Alpdoğan ve Müjde Can'ın yaptığı, Ayşe Gültutan, Hasan Ergüleç ve Halil Çimen'in teknik destek verdiği, Doç. Dr. Gönül Reyhanoğlu'nun kordinatörlüğünde gerçekleşen gösteride ilk olarak meddah Nuri Ateş "Gördün mü Buçuğun İşini" adlı hikayeyi anlattı. İkinci olarak ise Macide M. Küçük ve M.Kemal Balcıoğlu "İbiş'e İş Çıktı" adlı kukla oyununu sergilerken Tuba Ateş, Eda Ünal, Derviş Albayrak da Antakya ağzı ve yemeklerinden örnekler sunan "Ladesim Lades Olsun mu?" oyununu sergiledi. Etkinliğin son gösterisi ise Merve Tümkaya, Merve Tunç, Büşra İraz, Zeynep Taşkesen, Nesrin Turgut, Zehra Kaya, Zişan Yıldırım'ın sahneye koyduğu çeşme başında gerçekleşen bir "gelin-kaynana" mani atışmasıydı. Katılımın yüksek olduğu gösteride öğrenciler maniler, hikayeler, müzikler ve geleneksel mizah ile eğlendiler.

Bölüm başkanı Prof Dr. Orhan Oğuz'un açılış konuşması ile başlayan gösteri, bölüm hocalarından Doç. Dr. Ahmet Evis'in katılan ve emeği geçen tüm öğrencilere sertifikalarını vermesi ile sona erdi.

"UNESCO'nun somut olmayan kültürel miras listesinde yer alan Karagöz, kukla, köy seyirlik oyunları, meddah gibi halk tiyatrosu ürünlerinin korunması, tanıtılması ve yaşatılması bağlamında bölüm öğrencilerinin yaptığı bu etkinlik dikkate çekiyor.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri yıl boyunca araştırdıkları, öğrendikleri ve tüm bunlardan harmanladıklarını sahneleyerek gençler arasında da bir farkındalık oluşturmaya amaçlıyorlar.

Editör: Haber Merkezi