Orhan Sümer, "Ekonomik yanlışlar ne yazık ki Türkiye'yi uçuruma sürükledi. Saray müteahhitleri, yandaşlar, 5 maaş birden alanlar bu durum farkında olmasa da orta sınıf ve ücretli çalışanlar ne yazık ki hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bugün vatandaşın kahvaltıda sofrasına koyduğu her ürün geçen seneye oranla yüzde üç yüz artmış durumda. Millet artık sağlıksız beslenme pahasına günde sadece bir öğün yemek yiyebiliyor. Ucuz marketlerin önünde, Tarım Kredi Kooperatiflerinin önünde kuyruklar oluşuyor. Çünkü ucuz gıdaya ulaşmak yaşamak için zorunluluk oldu. "dedi.

SARAY İKTİDARINDA TALİMATLA MAKARNA FİYATI DÜŞÜYOR

Orhan Sümer, "Saray sosyeteleri 20 yıllık yıkım iktidarına her gün övgüler diziyor. Asrın liderini Avrupa kıskanıyor diye gazete manşetleri atılıyor. Öyle bir asrın lideri düşünün ki, vatandaşı makarna alamadığı için makarna fiyatlarında indirim yapılsın talimatı veriyor. Türkiye'yi hem kaynak bakımından hem itibar bakımından en kötü durumuna getirdiler. Anadolu topraklarını tarıma küstürenler, çiftçisine sırtını dönenler bugünlerin geleceğini bile bile yandaşlarını beslemeye devam etti." dedi.

ASRIN LİDERİNİN ÜLKESİNDE MİLLET SIVI YAĞ ALAMIYOR

Orhan Sümer, "Tek adam rejimin ne kadar kötü sonuçlara yol açabileceğini defalarca anlatmıştık. AKP İktidarı inadından vazgeçmedi. Bugün bu ucube sistemin sıkıntılarını 84 milyon hep beraber yaşıyoruz. Tek Adamın her şeye muktedir olduğu, Asrın Lideri diye nitelendirildiği Türkiye Cumhuriyetinde vatandaşlar sıvı yağ alamıyorlar. İçler acısı bir durum yaşanıyor. Hala Saray yandaşları çeşitli güzellemelerle tablonun vahametini kabul etmek istemiyor. Artık sona gelindi milletin bu yükü taşımaya gücü de dermanı da kalmamıştır" dedi.

Editör: Haber Merkezi