Bu durum üzerine Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın ihracatçılar, tüketiciler ve kooperatifleri bir araya toplayarak konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Mehmet Yalçın "Soğuk hava depolarının açılması ve ihracatçılarla yapılan görüşme sonucunda fiyatlar kademeli olarak yükseltilecek. Ayrıca üreticiyi destekleyerek tarıma teşviki arttırmayı hedefliyoruz. Bunun için de konuyu Ankara'ya taşıyacağım." İfadelerini kullandı.

Yalçın'ın yanı sıra Yayladağı Yaş Sebze Meyve ve Tıbbi Aromatik Bitkiler kooperatif Başkanı Ahmet Karataş konuyla ilgili açıklama yaptı.

Karataş yaptığı açıklamada,

"Piyasa ilk başta bir çöküntüye uğradı. İlçede şu anda 4 tane ihracatçı var. Çileğin ihracat fiyatı şu anda 12 tl. İhracatçılar gelmeden önce fiyat 4-5 tl ye kadar düştü. 3-5 günlük bir düşüşten sonra şu anda kısmen de olsa fiyatlar iyi.

ÇİFTÇİYİ HANGİ FİYAT KURTARIYOR

15 tl'nin altı çiftçiyi biraz zorlar ama 12 tl'de idare edilir bir rakam.

Ovada çilek ekimi 2000-3000 diye biliyorum. Bu da Doğunun pazarcılarını Yayladağı'nın masrafları kurtarmadığı için ovadan almaya yönlendiriyor.

Bu da bizi etkiliyor.Ama şöyle bir avantajımız var, ovada çilek erken başlayıp erken bitiyor.Bizde rakım yüksek olduğu için biz her şekilde açığı yakalıyoruz." İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi